Piletine nikad dosta

Piletine nikad dosta, pa makar smo je i neki dan jeli, danas možemo opet. Iznimno je kvalitetna namirnica za ljudsku prehranu, lagana za probavu i skoro svi je vole.

Moram priznati da se i kod mene često na jelovniku nalaze jela od piletine zbog više razloga. Prvo i osnovno, fina je a jeftina. I drugo ne tako manje važno priprema piletine je iznimno laka i jednostavna, pa se može uvijek pripremiti za neke nenajavljene goste.

Jako su zanimljiva jela od crvenog pilećeg mesa, tj batak, krilca i zabatak i slobodno mogu reći da se prave delikatese mogu napraviti od pileće jetrice.

Danas radimo terinu od pileće jetrice i zelenog papra i za glavno jelo pileće zabatke u panceti na riži.

Sve zvući tako glamurozno i komplicirano, ali vjerujte mi jako je jednostavno.

Uzmite pileće zabatke i odvojite ih od kosti i kože, stavite kuhati kosti i kožice u jedan lončić, dodajte malo soli i malo nekog korjenastog povrća ko za juhu.

Na sitno sjeckanom luku propirjajte pileća jetrica , oko 2 kom po osobi. Podlijte s malo  masnog djela pileće juhice, dodajte sol, papar, naribani korjen celera, malo peršin lista i sve to izmiksajte u kuteru ili sa štapnim mikserom. Na kraju dodajte maslac narezan na listiće i zeleni papar u zrnu.dok je toplo promješajte da se maslac rastopii i da se papar raspodjeli. Uzmite šalice od kave, malo ih nauljite i napunite ih paštetom. Dok se pašteta hladi, omotajte zabatke narezanom pancetom i nabodite ih na ražnjiće, računajte tri zabatka po osobi. Stavite peći ražnjiće u veliku tavu lagano ih okrečući. Procjedite onu juhicu i čistu rajnglicu i u nju stavite kuhati rižu. Neka bude tri puta veća kolićina juhe u udnosu na količinu riže. Stalno mješajte rižu i neka kuha na jačoj vatri. Kasnije poslužite mirisnu paštetu na tanjurić sa malo rikole ili neke salate tako da je iskrenete iz šalice s malo maslaca na tostu za predjelo i pileće zabatke u panceti na riži za glavno jelo.

Dobar tek and see you on the road !!

Comments are closed.