Pureća rolata…

PUREĆA ROLATA I TELEĆI KOTLET NA SAVIJAĆI S KISELIM ZELJEM

ZA 4 OSOBE

Odrezak purećih prsa                         500 g

Teleći kotlet s kostima                       700 g

Mozzarela                                              200 g

Kore za savijaču                                   6 kom

Rezano kiselo zelje                             800 g

Malo slatke crvene paprike, ulje, sol i svježe mljeveni papar.

Začinite kiselo zelje sa malo crvene paprike i ulja te dobro promješajte, raširite kore po dva lista i zamotajte savijače. Posložite ih u nauljeni pleh te ostavite sa strane.

Odvojite teleći kotlet od kosti i stavite kosti sa malo ljuski od povrća peći u pečnicu na 200 stupnjeva. Pureća prsa potucite pod folijom, malo posolite, dodajte mozzarelu i zarolajte.

Posložite roladu u valiku pleh za pečenje. Teleći file sada utrljajte sa solju, malo senfa i paprom. Prepecite teletinu sa svih strana na tavici i stavite teletinu pokraj puretine u pleh za pečenje. Izvadite one teleće kosti iz pečnice i stavite ih kuhati u vodu sa malo soli.

Stavite u ugrijanu pečnicu teletinu i puretinu na 170 stupnjeva dvadeset minuta, zaljevajući umakom od kostiju. Zadnjih deset minuta stavite i savijaće od zelja u pečnicu i isto ih zaljevajte umakom od kostiju.

Na kraju kad je meso gotovo, odlijte sok od pečenja natrag u lonac s kostima i umak malo zgusnite s malo gustina ili prženog brašna. Narežite meso i savijaće i sve poslužite s umakom od pečenja.

Comments are closed.