U mojem rječniku abeceda poćinje sa S

U mojem rječniku abeceda poćinje sa S. Zato jer je sarma uvijek na prvom mjestu. Prvo što mi pada na pamet kad ćujem za mljeveno meso odmah vidim sarmu. Svakakva čudesa se daju raditi od mljevenog mesa, a naši susjedi su tu prvaci , uštipci, pljeskavice, mazalice, čevapčići, …. i da ne nabrajam još jer mogao bi do prekosutra. Isto tako drugi susjedi su prvaci u punjenom povrću s mljevenim mesom, pa se tako puni luk, paprika, patliđani, tikvice, rajćice,bamije J …. i svašta nešta.  Ako je ikada doba godine za roštiljanje onda je to sada. Proljeće bi se trebalo zvati roštiljovo a ne jurjevo, pa to na svakom čošku, balkonu i krovu se roštilja kad god se stigne, i ne može nigdje proći bez mljevenog mesa. Probajte mazalice OBAVEZNO, uzmite smjesu od čevapa, namažite je na prepečeni kruh kao paštetu i onda tu namazanu stranu stavite minuticu na roštilj, uz to servirajte neki hladni kremasti sir kao predjelo dok se ekipa okuplja oko stola nečete pogriješiti vjeruj te mi. Napravite i vi svoje naj pljeske za ekipu s balkona.

Za 4 osobe:

1 kg mješanog mljevenog mesa

1 svježa crvena paprika

1 mladi luk, malo soli i papra

200 g ribanog sira podravca ili gaude.

Operite i nasjeckajte na sitne komadiće crvenu papriku i mladi luk, dodajte u mješano mljeveno meso , posolite sa 2 grama soli i popaprite sa svježe mljevenim paprom. Sve to dobro razradite s rukama  visokoj posudi, oblikujte kugle po dvadeset pet deka i sada oblikujte pljeskavice na vrećici za zamrzavanje.

Položite vrećicu na stol, malo je pouljite, stavite na nju kuglu od mesa, poklopite je drugom vrećicom i lagano potucite dlanom dok se ne oblikuje pljeskavica. Pecite pljeskavice na vrućem roštilju, kad ih okrenete stavite na svaku pljeskavicu ribanog sira, pecite tako još dvije minute i poslužite sa puno svježe salate.

Comments are closed.